Sign In

Петричевић са Стефановићем у Београду на потписавању уговора за ремонт авионских мотора

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је данас у Министарству одбране Републике Србије потписивању уговора Ремонтног завода „Орао" из Бијељине о ремонту ваздухопловних мотора ВИПЕР за авионе ОРАО и Г-4 Супер Галеб.

Уз министра Петричевића, потписивању уговора присуствовао је потпредсједник Владе Републике Србије и министар одбране др Небојша Стефановић и помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић.

Министар Петричевић се захвалио министру Стефановићу на указаном гостропримству, нагласивши да је данас потписани уговор са компанијом „Орао" из Бијељине само један у низу уговора које је Министарство одбране Републике Србије до сада закључило са Ремонтним заводом „Орао" из Бијељине.

Он је додао да је данас потписани уговор, чија је вриједност 3,7 милиона евра, још једна у низу великих инвестиција Републике Србије у компаније из намјенске индустрије из Републике Српске.

Петричевић је овом приликом истакао да се разговарало и о наредним активностима које су у циљу да се реализују у овој години и додао да ће се међусобна сарадња наставити и у будућности у обостраном интересу.

Министар одбране др Небојша Стефановић је рекао да једино „Орао" у овом дијелу Европе може да спроведе ремонт овакве врсте мотора додајући да је инвестирање у овај пројекат истовремено и помоћ братској Републици Српској.

Стефановић је изјавио да ће са министром Петричевићем и са другим колегама из Републике Српске веома брзо наставити најснажнију могућу сарадњу, те да ће ускоро организовати посјете и другим компанијама из намјенске индустрије у Републици Српској, попут „Космоса" чиме ће се интезивирати индустријска сарадња и повећати робна размјена.

Уговор су потписали у име компаније „Орао" директор Младен Стојановић, у име Министарства одбране и Војске Србије начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Срђан Петковић, у име ЈП „Југоимпорт-СДПР" помоћник директора за економско-финансијске послове Данијел Пантић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.