Sign In

Помоћник министра Зоран Савић на Петој конференцији „Поузданост 2019“ у Сарајеву

Објављено:

​​​​

Помоћник министра за мала и средња предузећа у Министарству привреде и предузетништва Републике Српске Зоран Савић присуствовао је данас на свечаном отварању Пете конференције „Поузданост 2019" у Сарајаву.

Овогодишња конференција окупила је више од 450 учесника, а у фокусу су биле компаније чије пословање прате изнадпросјечни резултати. Овај пројекaт, заснован је искључиво на конкретним резултатима анализе пословања који су уоквирени у међународно признате стандарде и критерије.

На конференцији су додијељене награде "Звијезда бонитетне поузданости" и цертификати компанијама које имају бонитетну оцјену четири или пет.

Конференцију "Поузданост 2019" организовали су  ЛРЦ и Пословне новине у суорганизацији са Bosna Bank International и специјалним партнером Express Courierom,  под покровитељством Вањскотрговинске коморе БиХ.

„Влада Републике Српске и Министарство привреде и предузетништва  чине напоре за смањење намета да би омогућили бољи пословни амбијент, првенствено за мала и средња предузећа којих је највише у Српској", рекао је помоћник министра за мала и средња предузећа у Министарству привреде и предузетништва Српске Зоран Савић, нагласивши да се све то предузима ради стварања бољег пословног амбијента у којем ће мала, средња и остала предузећа имати повољније прилике за пословање.

Емил Кучковић, директор "Пословних новина" које су организатор конференције, истакао је да је пета по реду конференција "Поузданост 2019" заснована на финансијским подацима и анализи компанија чиме је утврђено да од 33.000 компанија 16 одсто задовољава строге међународне критеријуме бонитетне поузданости, што подразумијева да је њихово финансијско стање и пословање стабилно, да на вријеме измирују обавезе и да се на њих може ослонити.

 

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.