Sign In

Потписан споразум о сарадњи на развоју женског предузетништва

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и директорица Џендер центра Републике Српске Мирјана Лукач потписали су данас у Бањалуци Споразум о подршци спровођењу програма мјера ради постизања равнопрaвности полова у области привреде: „Јачање конкурентности привредних субјеката који воде предуезтнице у Републици Српској" из донаторских средстава UN WOMEN.

Циљ потписивања Споразума је успостављање међусобне сарадње у реализацији и спровођењу Програма мјера ради постизања равноправности полова у области привреде, којег спроводи министарство у оквиру финансијске подршке обезбјеђене из донаторских средстава UN WOMEN.

Програм има укупну вриједност од 24.844,94 КМ од чега су средства UN WOMEN 19.984,94 КМ, а све ове активности предвиђене су и „Стратегијом развоја предузетништва жена Републике Српске за период 2019-2023.године", коју је израдило  министарство са партнерским организацијама, ​​a усвојила Народна скупштина Републике Српске. 

„Веома је важно да заједничким радом наставимо сарадњу и у наредној години и да бројним пројектима који су пред нама побољшамо пословање жена предузетница у Српској, ради стварања бољих услова пословања и развоја привреде", рекао је министар Петричевић.

Лукачева је рекла да је средства за спровођење програма развоја женског предузетништва обезбиједила Влада Шведске, а да је са министром Петричевићем договорено да ово потписивање буде почетак заједничке сарадње и додала да ће средства бити намијењена развоју женског предузетништва у складу са Стратегијом која се односи на период 2019-2023. година, у оквиру разних програма едукација.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.