Sign In

Представници ресора за развој МСП са Центром за предузетништво о сарадњи на пројектима

Објављено:

Представници министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Центра за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци на састанку одржаном 19. фебруара 2021. године, договорили су будућу сарадњу на пројектима из предузетништва.

На састанку у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци договорена је сарадња на пројектима који доприносе развоју студентског и друштвеног предузетништва. Такође, у плану је и заједнички рад на пројектима који се односе на сарадњу студената са привредом, али и пројектима који се тичу енергетске ефикасности. Посебан фокус је стављен на могућност организовања такмичења за најбољу пословну идеју, које би било реализовано у будућем периоду.

Саговорници су се посебно дотакли активности на креирању Стратегије развоја малих и средњих предузећа у Републици Српској за период 2021-2027. године.

У делегацији предвођеној помоћником министра привреде Рајком Лајићем, биле су Милка Латинчић, начелница Одјељења за развој малих и средњих предузећа, Стела Павловић, руководилац Одсјека за развој малих и средњих предузећа и Милена Аћимовић, виши стручни сарадник за мала и средња предузећа.

Као представници Центра за предузетништво и трансфер технологија, састанку су присуствовали мр Анђела Пепић, руководилац Центра и Предраг Говедарица, виши стручни сарадник за развој предузетништва.

Такође, састанку је присуствовао и доц. др Драган Глигорић, продекан за наставу и студентска питања Економског факултета Универзитета у Бањој ЛуциПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.