Sign In

ФЕДЕП пројекат: У плану формирање центра за подршку дрвопрерађивачком сектору

Објављено:

Представници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин разговарали су данас, 25. фебруара 2021. о реализацији ФЕДЕП пројекта.

На састанку у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, било је говора о сарадњи и компонентама пројекта који се односи на сектор дрвопрераде, а у којем Министарство привреде и предузетништва и Универзитет у Бањој Луци наступају као партнери.

Сходно томе, у плану је да ресорно министарство и Универзитет крену у оснивање Центра за подршку дрвнопрерађивачком сектору у Републици Српској, која ће подразумијевати свеобухватну подршку развоја производа од дрвета. План је да овај центар, дрвопрерађивачима пружи помоћ која се односи  на пословања, опремање лабораторија, формирање дизајнерских центра. Циљ је да пружи и подршку из менаџмента управљања људским ресурсима, развоја тржишта, маркетиншких активности као и приступ финансијама.

Формирање овог центра је један од кључних циљева Стратегије развоја индустрије Републике Српске, a процес формирања који би требао бити реализован уз подршку Свјетске банке,  има за циљ да позитивно утиче на индустријски и привредни развој Републике Српске.
  
Иначе, ФЕДЕП пројекат  (Forest Economy Development Project) је финансијски подржан од стране Свјетске банке,

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.