Sign In

Конкретни кораци Српске и Србије за сарадњу у свим областима

Објављено:

​​

Министар Петричeвић одржао је данас у ​Бањалуци састанак са државним секретаром Министарства привреде Републике Србије Драганом Стевановићем и представницима неколико већих јавних предузећа Српске и Србије. 

Министар Петричевић је поручио да је циљ сасатанка, да се нађе модел сарадње како би била побољшана привредна активност у Српској, односно успостављена сарадња привредних друштава Српске и Србије

На састанку се разговарало о дефинисању конкретних корака и праваца у 2020. години, као и о сарадљи у текстилној и другим привредним областима које су заступљене у Републици Српској и Србији.

Државни секретар Министарства привреде Србије Драган Стевановић подсјетио је да је у јуну  ове године потписан меморандум о привредној сарадњи између Србије и Српске, додавши да то није била пракса до сада и да   тиме  покушавају успоставити што квалитетнију сарадњу.

„Жељни смо и вољни да сарађујемо са Српском и размјењујемо искуства, али и да се као матица односимо одговрно према браћи у Српској и нашем народу и свим грађаним Српске и да им своје ресурсе ставимо на располагање. Циљ нам је и да се заједно развијамо и да наше успјехе дијелимо као заједничке", нагласио је Стевановић и изразио очекивање да ће у наредној години бити добрих резултата.​

 

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.