Sign In

Конференција поводом Међународног дана борбе против корупције, 9. децембра

Објављено:

​Поводом обиљежавања Међународног дана борбе против корупције, Министарство правде у Влади Републике Српске уз подршку Мисије OЕБС-а у БиХ, организује конференцију на тему ,,Законска заштита лица која пријављују корупцију", а која ће бити одржана дана, 06.12.2018. године, у просторијама Административног центра Владе Републике Српске, са почетком у 11:00 часова.

Циљ конференције је размјена искуства и отклањање евентуалних дилема у примјени Закона о заштити лица која пријављују корупцију између представника свих субјеката који су у обавези да га примјењују, те представљање позитивних примјера и резултата из праксе.

Учесници ће бити судије Уставног и Врховног суда те окружних и основних судова у РС, инспектори Инспектората РС, стручни савјетници Центра за пружање бесплатне правне помоћи те представници Града Бања Лука, Правобранилаштва РС,  РУГИП-а, ЦЕСТ-а, Уније удружења послодаваца РС те Савеза сидиката РС.

Овом приликом биће представљен Коментар Закона о заштити лица која пријављују корупцију те промотивни спот о Закону о заштити лица која пријављују корупцију.

НАПОМЕНА:

Сниматељи и фотографи кадрове могу забиљежити у 11:00 часова, док су изјаве за медије предвиђене у 10.45 часова (у просторијама Административног центра у Влади РС).

Новинарима ће обратити Јелена Вукадиновић помоћник министра правде у Влади РС и Гордана Живковић правни савјетник Мисије ОБЕС-а у БиХ.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.