Sign In

Од данас почиње друга фаза обука за израду планова интегритета

Објављено:

​Представници Министарства правде у Влади Републике Српске и чланови Привременог антикорупционог тима, у сарадњи са представицима Антикорупцијске мреже у БиХ – "Aкаунт", данас почињу са другом фазом обука за израду планова интегритета у цијелом јавном сектору у Републици Српској, а које ће се вршити до 13. априла ове године.

Прва обука биће одржана данас, 05.04.2017. године, у конференцијској сали хотела „Јелена", у Бањој Луци, са почетком у 11.00 часова.

Стратегијом борбе против корупције у Републици Српској за период 2013-2017. године, те припадајућим Акционим планом,  прописана је обавеза да сви државни органи, јединице локалне самоуправе, јавне службе, јавна предузећа и сви други субјекти основани Уставом или законима Републике Српске донесу планове интегритета.

План интегритета је средство за повећање свијести о слабим тачкама у раду институције и одражава способност система да се одупре неправилностима које проузрокују коруптивне, етички и професионално неприхватљиве поступке.  

 

НАПОМЕНА:

 

Сниматељима и фотографима биће омогућено снимање кадрова, у 11.00 часова, у конференцијкој сали хотела „Јелена", у Бањој Луци (Ул. Јована Дучића: 25), када су уједно предвиђене и изјаве за медије.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.