Sign In

Казнено-поправни завод у Бањој Луци добио високе оцјене и признање за рад

Објављено:

​Помоћник министра правде у Влади Републике Српске за извршење кривичних и прекршајних санкција Перо Дуњић, одржао је данас, у просторијама Казнено-поправног завода Фоча, састанак са директорима казнено-поправних завода у Републици Српској.

Овом приликом је разматран прелиминарни извјештај Европског комитета за превенцију тортуре и нехуманог или деградирајућег третмана или кажњавања (ЦТП), а према којем је Казнено-поправни завод у Бањој Луци добио високе оцјене и признање за рад.

Када је ријеч о смјештајним капацитетима, констатовано је да ће наставком изградње објекта новог затвора а којa је почела данас, на локацији у Голом Брду, Казнено-поправни завод Бијељина добити један од најмодернијих затворских комплекса у БиХ, чији ће капацитет бити за укупно 250 лица лишених слободе.

На састанку је закључено да је стање безбједности у свим казнено-поправним заводима у Републици Српској на одговарајућем нивоу те да се, у потпуности, примјењује Закон о извршњу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.