Sign In

Грађани Добоја добили обновљене и модерне зграде правосудних институција

Објављено:

​Помоћник министра правде у Влади Републике Српске  Слободан Зец, присуствовао је данашњој церемонији која је, у Добоју, организована, поводом завршетка реконструкције и доградње зграда комплекса правосудних институција у овом граду.

У обновљеној згради смјештени су Окружно тужилаштво, Окружни суд, Окружни привредни суд те Основни суд у Добоју, а пројекат реконструкције је финасирала Делација Европске уније у БиХ, путем ИПА фондова из 2013. године.

Главни тужилац у Окружном тужилаштву Добој Жељка Радовић изјавила је да су обновом зграде створени бољи услови за рад, међу којима су и нове просторије - соба за препознавање лица, опрема за малољетнике, тонско и аудио снимање, које су обезбијеђене донаторским средствима.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк рекао је да су добро опремљене и функционалне просторије правосудних институција неопходне за њихову професионалност, ефикасност и независност, али и владавину права, те најавио да ће ускоро бити обиљежен и завршетак радова на обнови објеката правосудних институција на подручју Бањалуке.

Предсједник ВСТС БиХ Милан Тегелтија захвалио је Делегацији ЕУ у БиХ, владама Норвешке и Шведске, као и другим организацијама за учешће, те на новчаној и помоћи у опреми током реконструкције правосудних институција у БиХ, које су претпрјеле штету од поплава 2014. године.

Санација и доградња четири зграде суда у Добоју почела је у јулу прошле године, а радови су завршени у истом мјесецу ове године.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.