Sign In

Директори КПЗ из Српске са представницима Министарства правде

Објављено:

​У просторијама Казнено-поправног завода Требиње, данас је одржан састанак директора свих казнено-поправних установа у Републици Српској са ресорним помоћником министра правде у Влади Републике Српске.

Састанку су  присуствовали и представници синдикалних организација казнено-поправних установа.

На састанку је закључено да је стање безбједности у свим установама на задовољавајућем нивоу, као и да све установе извршавају своје послове професионално и у складу са законом.

Посебно је истакнута успјешна те професионална сарадња казнено-поправних установа са локалним и републичким институцијама с циљем успостављања система ресоцијализације затворених и малољетних лица.

Директори казнено-поправних установа у Републици Српској су нагласили да ће фокус будућег дјеловања бити на едукацији запослених, те предложили да се сагледа могућност заједничке обуке и едукације са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

Од Министарства правде затражена је и подршка за набавку униформи и опреме за полицију, као и возила за спровођење затвореника, а било је ријечи и о подршци за проширење смјештајних капацитета у Казнено поправном заводу Источно Сарајево.

Било је ријечи и о смањењу број затвореника због ступања на снагу Закона о амнестији, а иницирано је унапређење сарадње са безбједносним службама, центрима за социјални рад те надлежним судовима.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.