Sign In

Почеле XVII Пенолошке игре радника казнено-поправних установа

Објављено:

​Казнено поправни завод Бања Лука домаћин је XVII Пенолошких игара, које су почеле данас, на Козари и трајаће до недјеље.

Запослени у казнено-поправним установама у Републици Српској такмичиће се у више спортских дисциплина, такмичарског и ревијалног карактера.

Поред домаћина, на Пенолошким играма учествоваће радници Казнено поправних завода Фоча, Бијељина, Источно Сарајево, Добој и Требиње.

Ове године гост Пенолошких игара биће директор Управе за извршење кривичних санкција Србије Дејан Царевић, као и представници казнено поправних установа из Србије.

Директор Казнено поправног завода Бања Лука Горан Селак  захвалио је колегама, такмичарима и гостима на подршци те пожелио свима угодан боравак на Козари.

"Циљ ових сусрета, осим спортских такмичења, јесте и размјена искустава, те развијање и усавршавање пенолошке теорије и праксе", истакао је директор КПЗ Бања Лука Горан Селак.

Сутра су на програму утакмице у малом фудбалу, те такмичења у стрељаштву, атлетици, шаху, стоном тенису и другим спортовима.

Осим спортског дијела, учесници и гости ће имати прилику за обилазак Националног парка Козара и меморијалног парка.

Биће организован и историјски час са кустосом Музеја на Мраковици, као и пројекција документарног филма о Казнено поправном заводу Бањалука, у продукцији Радио телевизије Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.