Sign In

За операционализацију Закона о заштити лица која пријављују корупцију

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић примио је данас, у Бањој Луци, новоименовану шефицу Мисије Организације за европску безбједност и сарадњу у БиХ амбасадорку Кетлин Кавалек.

Министар Касиповић и амбасадорка Кавалекова разговарали су о актуелним темама које се односе на област правосуђа и владавину права као и о унапређењу сарадње са Мисијом ОЕБС-а у БиХ када је у питању борба против корупције.

На састанку је посебно наглашено да Република Српска кроз Закон о заштити лица која пријављују корупцију има одличан законски оквир који регулише предметну област, као и да је, у наредном периоду, потребно радити на операционализацији Закона, упознавању шире јавности са његовим одредбама те механизмима заштите који пружа грађанима.

Министар Касиповић је упознао амбасадорку Кавалекову са резултатима рада и активностима које је ресорно министарство провело у протеклом периоду, те законским и подзаконским актима који су предвиђени у овој години, међу којима је рад на Закону о испитивању поријекла имовине.

С обзиром да је Министарство правде у Влади Републике Српске носилац и координатор свих антикорупцијских активности у Републици Српској овом приликом је истакунта одлична досадашња сарадња на пољу борбе против корупције.

Министар Касиповић је истакао да је ресорно министарство у потпуности опредијељено за сарадњу, те провођење заједничких пројеката и антикорупционих активности које за циљ имају унапређење и превенцију борбе против корупције.

Закључено је да ће, и у наредном периоду, бити настављена добра сарадња Министарства правде у Влади Републике Српске и Мисије ОЕБС-a у БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.