Sign In

Потпредсједник Касиповић: Подршка наставку рада за побољшање положаја особа са инвалидитетом

Објављено:

​Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић разговарао је данас, у Бањој Луци, са Аном Котур-Еркић активистицом за права особа са инвалидитетом, о наставку рада на иницијативама и реализацији мјера за побољшање положаја ове популације у Републици Српској.

 На састанку је разговорано о прилагођавању процеса полагања правосудног испита за особе са различитим облицима инвалидитета те о иницијативама у области образовања и личног статуса особа са инвалидитетом у правном систему у Републици Српској, као и њиховој већој укључености у друштвене и економске активности заједнице.

Потпредсједник Касиповић је нагласио да је Влада Републике Српске препознала потребу значајније заштите и подршке свим особама са инвалидитетом, без обзира на узрок и вријеме настанка инвалидности.

 "Све особе са инвалидитетом, чији је статус утврђен рјешењем надлежних органа  Републике  Српске,  ослобођене су накнаде за полагање правосудног испита а што je омогућено посљедњом допуном Закона о правосудном испиту Републике Српске, који је данас ступио на снагу", подсјетио је потпредсједник Касиповић.

 Он је додао да је важно размотрити све могућности када је ријеч и о ослобађању накнаде за полагање стручних испита.

 „Наглашавам да ми је задовољство што је намјера Владе Републике Српске и потпредсједника Касиповића да се настави низ активности у вези са особама са инвалидитетом, као важном дијелу заједнице, довела до овог корисног разговора и вјерујем да ћемо, у наредном периоду, доћи до резултата који особе са инвалидитетом заиста доводе у позицију равноправних грађана", истакла је Котур-Еркић.

 „Данашњи разговор је, за мене лично, био веома инспитативан и одлична платформа за консултације са предсједником Владе Републике Српске и мојим колегама у другим ресорима, а  на основу заједничког става да је питање унапређења положаја особа са инвалидитетом једно од најважнијих за све нас", закључио је потпредсједник Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.