Sign In

Министар Касиповић разговарао са представницима Делегације ЕУ у БиХ

Објављено:

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић разговарао је данас, у Бањој Луци, са представницима Делегације ЕУ у БиХ коју је предводила шефица Одјељења за владавину права Маргит Принс.

На састанку је разговарано о мишљењу Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ као и пропратном Аналитичком извјештају, са акцентом на кључне приоритете из овог документа а који се односе на Закон о ВСТС БиХ, Закон  о судовима БиХ те Ревидираној стратегији за процесуирање предмета ратних злочина.

Заједнички је оцијењено да је непоходно, што прије, усвојити Ревидирану стратегију за процесуирање предмета ратних злочина на сједници Савјета министара БиХ.

Министар Касиповић је упознао чланове Делегације са актуелним питањима у вези са усвојеним законским прописима чији је носилац ресорно министарство.

Размијењена су мишљења у вези са радом Министарства правде у Влади Републике Српске на измјенама и допунама Кривичног законика и Закона о кривичном поступку те конципирању Закона о суђењу у разумном року.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.