Sign In

Министар Касиповић са амбасадором Филдом о правосуђу Републикe Српскe и БиХ

Објављено:

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић разговарао је данас, у Бањој Луци са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Метјуом Филдом (Matthew Field), о најактуелнијим темама у правосуђу у Републици Српској и БиХ.

Министар Касиповић је упознао амбасадора Филда са активностима ресорног министарства које су планиране у овој години, са посебним нагласком на конципирање Закона о суђењу у разумном року, којим би се смањило заостајање у рјешавању предмета.

Амбасадор Филд се захвалио министру Касиповићу и његовом тиму за борбу против корупције на доброј сарадњи на развоју Стратегије за борбу против корупције и пратећег Акционог плана те изразио наду да ће, оба ова важна документа, у потупности бити реализована.

Било је ријечи и о ревидираној Државној стратегији за рад на предметима ратних злочина.

Министар Касиповић  и амбасадор Филд су изразили наду да ће Савјет министара БиХ врло брзо усвојити ову Стратегију јер свако одгађање или опструисање њеног усвајања успорава достизање правде, те негативно утиче на жртве ратних злочина.

„Веома је важно анализирати активности и правне могућности у вези са пресудом Европског суда за људска права у Стразбуру која се односи на предмет Мактоуф – Дамјановић те посљедицама ретроактивне примјене Кривичног закона, како би у потпуности била заштићена људска права", закључио је министар Касиповић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.