Sign In

Министар правде именовао десет нових нотара у Републици Српској

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић уручио је данас, у Бањој Луци, десет повеља о именовању нотара у Републици Српској.

Честитајући нотарима именовање на ову функцију, министар Касиповић је изразио очекивање да ће новоизабрани нотари успјешно пословати, и, као носиоци јавних овлаштења, дати свој допринос јачању правне безбједности и растерећењу правосуђа Републике Српске.

„Именовање нових нотара представља релизацију политика Народне скупштине Републике Српске и Владе Републике Српске у области нотаријата којом се наставља са унапређењем нотаријата као дјелатности, а која је, за своје десетогодишње постојање у Републици Српској, постигла значајне референце препознате не само код нас него и у региону", рекао је министар Касиповић.

Он је навео да су именовањем нових нотара у Републици Српској попуњена упражњена мјеста нотара у више службених сједишта, што ће допринијети већој доступности нотарских услуга грађанима Републике Српске.

Након уручења Повеље слиједе активности у којима је именовани нотар обавезан да обезбиједи, оспособи и опреми просторије у којима ће обављати нотарску службу и пружати нотарске услуге, а након чега ће министар правде, рјешењем, одредити дан почетка рада нотара.

Именовањем три нотара у Бањој Луци, по два у Бијељини и Приједору, те по једног у Модричи, Добоју и Требињу, Република Српска ће имати укупно 55 нотара, у 23 службена сједишта.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.