Sign In

Министар правде са амбасадором Бертоном о актуелним питањима у правосуђу

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић, разговарао је данас, у Бањој Луци, са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ, амбасадором Брусом Бертоном о актуелним питањима која се односе на област правосуђа.

Саговорници су размијенили мишљења у вези са спровођењем Стратегије борбе против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. године, као и пратећег Акционог плана.

Министар Касиповић се захвалио амбасадору Бертону на досадашњој подршци Мисије ОЕБС-а у БиХ на активностима које се односе на стварање институционалног оквира у борби против корупције.

„Афирмисане су активности Министарства правде у Влади Републике Српске на овом важном питању, a наглашена је подршка Мисије ОЕБС-а у БиХ и у будућим активностима Министарства у области борбе против корупције", рекао је министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић.

Министар Касиповић је упознао амбасадора Бертона са активностима ресорног министарства које се односе на анализу примјене Кривичног законика Републике Српске, а на основу које би, у току ове године, требалo да буду засноване и измјене и допуне овог законског рјешења.

На састанку је закључено да ће се добра заједничка сарадња додатно унаприједити кроз заједнике пројекте који су планирани у наредном периоду.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.