Sign In

Одржана 4. сједницa Комисије за спровођење Стратегије за борбу против корупције

Објављено:

​Комисија за спровођење Стратегије за борбу против корупције Републике Српске, одржала је данас, у Бањој Луци, 4. сједницу.

Чланови комисије су се овом приликом упознали са Информацијом Министарства правде у  Влади Републике Српске, а која се односи на евалуацију, реализацију и проведене активности, важеће Стратегије борбе против корупције  у Републици Српској за период од 2013.- 2017. година.

С тим у вези усвојен је извјештај о реализација обука јавног сектора за израду планова интегритета, које су се континуирано проводиле у Републици Српској.

С обзиром да је на измаку период важеће Стратегије за борбу против корупције у Републици Српској, посебна пажња била је посвећена расправи о Нацрту нове Стратегије за борбу против корупције, која се односи на стратешки период од 2018. - 2022. године, а којој се приступило на бази претходне анализе стања у друштву, препознавања слабости као и појавних облика корупције.

Констатовано је да се наведени стратешки документ може упутити Влади Републике Српске на разматрање.

Комисија за спровођење Стратегије борбе против корупције утврдила је овом приликом ризичне области, у којима би се требало дјеловати, у наредном стратешком периоду.

Закључено је да је Министарство правде у Влади Републике Српске, као координатор антикоруптивних активности, остварило напредак при креирању законског оквира за ефикасну борбу против корупције, али да је потребно да даље развија и јача капацитете.

Чланови Комисије за спровођење Стратегије за борбу против корупције упознали се овом приликом и са планом организације обиљежавања Међународног дана борбе против корупције, који се обиљежава 9. децембра.

Комисије за спровођење Стратегије за борбу против корупције састављена од представника различитих сфера друштва, и дјелује као стално радно тијело Владе Републике Српске за координацију и евалуацију спровођења Стратегије за борбу против корупције са припадајућим Акционим планом.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.