Sign In

Одржан састанак са носиоцима правосудних функција са подручја Сарајавско-романијске регије

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић одржао је данас, 16.10.2019. године, у просторијама Окружног суда у Источном Сарајеву, састанак са носиоцима правосудних функција са подручја Сарајавско-романијске регије.

На састанку је разговарано о раду правосудних институција са подручја Источног Сарајева, материјалном положају и ажурности судова, те су анализирани резултати рада у текућој години.

Било је ријечи o платама и другим накнадама запослених као и настојањима Владе Републике Српске да се побољша материјали положај запослених у правосуђу.

Министар Касиповић је упознао носиоце правосудних функција са радом ресорног министарства на припреми одређених законских рјешења и то Закона о суђењу у разумном року, Закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку те Закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Састанку су присуствовали предсједници Окружног суда, Окружног-привредног суда и Основног суда, главни тужилац Окружног јавног тужилаштва и директор Казнено-поправног завода у Источном Сарајеву те предсједник Основног суда у Сокоцу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.