Sign In

Отворена обновљена зграда Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву

Објављено:

Помоћник министра правде у Влади Републике Српске Слободан Зец присуствао је церемонији свечаног отварања обновљене зграде Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, која је одржана данас, у овом граду.

Обраћајући се присутнима, помоћник Зец је навео да је ово велики дан за запослене у Окружном тужилаштву, за правосуђе Републике Српске, град Источно Сарајево, као и Републику Српску.

"Све правосудне институције у Источном Сарајеву сада су смјештене у новим и адекватним просторијама", навео је помоћник Зец.

Он је појаснио да је дио просторија изграђен и адаптиран уз помоћ ЕУ, те да је дио финансирала Влада Републике Српске.

Истакавши да је ресорно министарство задовољно резултатима Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, помоћник Зец је рекао да је ово тужилаштво допринијело очувању владавине права.

Пресјецањем врпце Главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево Аница Вукадин и замјеник шефа Делегације ЕУ у БиХ Халдун Сино, свечано су отворили зграду Окружног јавног тужилаштва.

"Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву коначно има зграду која у потпуности задовољава потребе ове институције", рекла је Вукадинова и захвалила ЕУ за помоћ у обнови и доградњи зграде ове правосудне институције.

Она је додала да објекат, чија површина са дограђеним спратом сада износи 1.300 метара квадратних, пружа оптималне услове за рад и комуникацијску повезаност са Окружним судом у Источном сарајеву, а да сама локација зграде даје оптималну повезаност са осталим правосудним институцијама и безбједносним агенцијама.

Замјеник шефа Делегације ЕУ у БиХ Халдун Сино изјавио је да је ЕУ уложила више од пола милиона евра у ову зграду како би се изградио нови спрат и створили бољи радни услови у постојећим просторијама за запослене у овој институцији.

Сино је нагласио да су БиХ потребне професионалне и независне судске и тужилачке институције које морају имати одговоран приступ раду и механизам саморегулације, као и одговорност према грађанима..

Свечаности отварања присуствовали су представници Амбасаде Шведске у БиХ која је помогла реконструкцију објекта тужилаштва у Источном Сарајеву, ВСТС БиХ, као и главни тужилац Републике Српске Махмут Шврака.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.