Sign In

О заштити пријавиоца корупције са представницима Центра за пружање бесплатне правне помоћи

Објављено:

​Министарство правде у Влади Републике Српске, организовало је данас, у Бањој Луци, обуку за представнике Центра за пружање бесплатне правне помоћи у Републици Српској, у вези са примјеном Закона о заштити лица која пријављују корупцију.

Наведена обука била је прилагођена запосленима у Центру за пружање бесплатне правне помоћи, а односила се на поступање по захтјеву пријавиоца корупције, пружање бесплатне правне помоћи у поступку интерне и екстерне заштите те на евентуална заступања пријавиоца корупције.

Учесницима је овом приликом представљен и примјер електронске базе података са системом похрањивања и претраживања информација о случајевима и пријавама, те извјештавањима по пријавма корупције у јавним установама.

Обука у вези примјене Закона о заштити лица која пријављују корупцију, реализована је уз техничку подршку Фондације "Инфохаус", као главним партнером у провођењу пројекта Антикорупцијске мреже у БиХ –"Акаунт", a представља активност која је предвиђена и у новој Стратегији борбе против корупције у Републици Српској од 2018 до 2022. године.

Приједлог Стратегије борбе против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. године, упућен је у скупштинску процедуру и биће разматран на 25. редовној сједници Народне скупштине Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.