Sign In

Позив за пријављивање кандидата за полагање нотарског испита

Објављено:

​Министарство правде у Влади Републике Српске, обавјештава јавност да ће ускоро бити организовано полагање нотарског испита, сходно одредбама Закона о нотарима („Службени гласник Републике Српске" бр. 86/04, 2/05, 74/05, 76/05, 91/06, 37/07, 50/10, 78/11, 20/14 и 68/17), те Правилником и Програмом за полагање нотарског испита.

Позивамо кандидате који су заинтересовани за полагање овог испита, да нам доставе захтјев за полагање испита те потребну документацију којом доказују испуњавање услова за приступање полагању, на адресу Министарства правде у Влади РС (Трг Републике Српске: 1, 78 000 Бања Лука).

Нотарски испит биће организован уколико, најмање три пријављена кандидата, испуњавају услове за полагање испита.

Након пријема рјешења да им је одобрено полагање испита, кандидати су обавезни доставити Министарству правде РС доказ да су уплатили накнаду за полагање нотарског испита на рачун јавних прихода РС, а која износи 1.000 КМ.

Подсјећамо да похађање припремног семинара више није обавезан услов за приступање полагању нотарског испита али да Нотарска комора РС може да организује едукацију за полагање нотарског испита, уколико има пријављено десет заинтересованих лица.

 

 Обавјештење о полагању испита  можете преузети  у фолдеру под називом документи:Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.