Sign In

Положен камен темељац за изградњу Палате правде у Требињу

Објављено:

У Требињу је данас, положен камен темељац за изградњу нове зграде Палате правде, а у коју ће бити смјештени Окружни и Основни суд те Окружно тужилаштво.

У 2.800 квадратних метара Палате правде биће двије велике и неколико мањих судница, простор за заштићене свједоке, простор за задржавање, архиву, судску полицију.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповиић се захвалио ЕУ на подршци не само у Требињу, већ и у другим градовима у Српској, те ВСТС БиХ, као и градској управи Требиња.

"Вјерујем да ћемо добити изванредан простор за правосудне институције и да ће то уједно бити и нова обавеза за подизање ефикасности њиховог рада", истакао је министар Касиповић.

Новац је, пројектом под називом "Унапређење рада правосуђа", обезбиједила Европска унија.

Замјеник шефа Делегације ЕУ у БиХ Халдун Сино подсјетио је да је Европска унија током протеклих година у правосудни сектор уложила више од 50 милиона евра, од којих 20 милиона евра у инфраструктуру.

"Правосуђе које добро функционише је пресудно за приступање БиХ Европској унији. Јака владавина права је пресудна за придуживање земље ЕУ", истакао је Сино.

Град Требиње учествује у реализацији пројекта на начин што је преузео обавезе рјешавања имовинских односа, односно комплетирања катастарске честице за изградњу Палате правде, рушења објекта на постојећем локалитету, доовођење инфраструктуре за оборинску, канализациону мрежу, као и струје и оптике.

"Ми смо то све успјели урадити у року од годину и четири мјесеца, а паралелно су се водиле услуге добијања извођача радова и надзора", рекао је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Изградња Палате правде у Требињу требало би да буде завршена до краја маја наредне године.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.