Sign In

Настављена сарадња институција за извршење кривичних санкција Српске и Србије

Објављено:

​Помоћник министра правде у Влади Републике Српске Перо Дуњић и директор Казнено-поправног завода Бања  Лука Горан Селак, посјетили су данас, ликовну колонију "Елан" у Сомбору, на позив директора Управе за извршење кривичних санкција при Министарству правде Србије, Дејана Царевића.             

Ликовна колонија "Елан" је пројекат који траје већ 23 године и који поред познатих умјетника и академских сликара, окупља велики број учесника у категорији осуђеничког ликовног стваралаштва.

На колонији је настало више од 1.200 слика, дубореза, скулптура, које чине дио умјетничке поставке у казнено-поправним заводима широм Србије, те уљешпавају и хуманизују простор гдје бораве осуђена лица.

Ове године, одржана је и радионица о изради графика, представљен je Приручник о фракталном цртежу и приређена традиционална ретроспективна изложба.

Посјетом представника из Републике Српске Казнено-поправном заводу у Сомбору, настављена сарадња институција за извршење кривичних санкција као и надлежних министарстава Републике Српске и Републике Србије.

 

У галерији можете погледати неке од радова који су овом приликом изложениПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.