Sign In

Потписан Споразум о сарадњи између Нижњеновгородске области и Владе Републике Српске

Објављено:

​Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић и замјеник гувернера ове области Евгениј Борисович Љуљин потписали су данас, у Бањој Луци, Споразум о сарадњи између руске Нижњеновгородске области и Владе Републике Српске.

Приликом потписивања наведеног споразума, потпредсједник Касиповић је истакао  да је Нижњеновгородска област значајна за Републику Српску јер постоје различите могућности за унапређење сарадње са обје стране, те да је важно да се досадашњи ниво сарадње очува.

„Желим посебно нагласити да треба да развијамо наше пријатељство. С једне стране, имамо пословне интересе у различитим областима, али имамо и наглашену потребу да имамо пријатеље. Увјерен сам да ће будућност донијети нове аспекте и нове могућности на обострано задовољство, прије свега грађана", истакао је потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић.

Замјеник гувернера руске Нижњеновгородске области Евгениј Борисович Љуљин рекао је да споразум пружа могућност за сарадњу са Републиком Српском у свим областима - економији, индустрији, култури, образовању, спорту.

Он је подсјетио на дугогодишње историјске, пријатељске везе између руског и српског народа, те на словенске коријене, православље, традицију и културу.

Потписивању Споразума присуствовали су министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар за економске односе и регионалну срадњу Златан Клокић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, те министар просвјете и културе Дане Малешевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.