Sign In

Потребно развијати свијест о особама са Дауновим синдромом и њиховим могућностима

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске је, као капитен тима министара и функционера, учествовао у фудбалској утакмици која је данас, у Бањој Луци, одиграна против репрезентације Региона бивше Југославије а коју су чиниле особе са Дауновим синдромом из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Наведена утакмица одиграна је у оквиру манифестације "Дани Европског фудбала за особе са Дауновим синдромом" и представља један од највећих антистигма пројеката на овим просторима.

Наиме, по први пут су особе са Дауновим синдромом окупљене у фудбалску репрезентацију Региона бивше Југославије, играле равноправно, раме уз раме, са функционерима и министрима у Влади Републике Српске.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић истакао је да особе са Дауновим синдромом могу много да учине за друштво и за себе као и да је потребно развијати свијест о њима и њиховим могућностима.

"Вјерујем да ће побиједити једна идеја да се обрати пажња на ову дјецу, њихове породице и хуманост као и да разумијемо да су то одлични људи који много могу", поручио је министар Касиповић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.