Sign In

СИПА није изузимала документацију Министарства, а радница је удаљена с посла

Објављено:

​Поводом акције Кантоналног тужилаштва Унско-Санског кантона Бихаћ и Државне агенције за истраге и заштиту, а везано за питања за радницу Министарства правде у Влади Републике Српске Иличић Весну, обавјештавамо вас о следећем:

Државна агенција за истраге и заштиту није изузимала никакву документацију у Министарству правде у Влади Републике Српске нити је Министарство било обавијештено о провођењу било каквих активности од стране наведене Агенције.

Од стране Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона смо, јутрос, обавијештени да је радница Министарства правде Републике Српске дана, 07.02.2019. године, лишена слободе те да је иста, након испитивања, пуштена на слободу.

Статусом именоване, у предмету, може се бавити искључиво Кантонално тужилаштво Унско-санског кантона, и, с тим у вези, Министарство правде у Влади Републике Српске не може доставити никакве информације. 

Напомињемо да, према обавјештењу Тужилаштва, именована није ухапшена у својству службене особе, односно, као запослена радница Министарства правде у Влади Републике Српске.

Министар правде у Влади Републике Српске је, у складу са законом датим овлаштењима, дана, 08.02.2019. године, донио рјешење о удаљењу Иличић Весне из Министарства правде, а удаљење ће трајати док за то буду постојали разлози.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.