Sign In

Делегација Министарства правде у Влади Републике Српске у студијској посјети Данској

Објављено:

Делегација Министарства правде у Влади Републике Српске налази се у студијској посјети Данској, која је организацији Савјета Европе, реализована у оквиру пројекта "Структуирано управљање казном за осуђена лица са насилничким и ектремистичким понашањем у БиХ".

Делегацију Министарства правде у Влади Републике Српске чине представници ресорног министарства те руководиоци казнено-поправних установа Бања Лука и Фоча са сарадницима.

У току четверодневне посјете, делегација је обишла затвор Ниборг, а теме о којима је разговарано биле су организација ове установе за смјештај и третман са становишта насилних и екстремних затвореника, методологије за процјену ризика те специјализоване потребе за обуку запослених.

Чланови делегације одржали су низ састанака и дискусија са руководећим људима у области превенције екстремизма и рехабилитације као и из редова полиције Копенхагена, са којима су разговарали о програмима превенције екстремизма, међуагенцијском сарадњом те програмима за рехабилитацију и ресоцијализацију.

Циљ студијске посјете Данској је размјена искустава и стицање нових знања, а данашњим обиласком Образовног центра за затворско особље и састанцима са представницима ове установе, делегације ће завршити студијску посјету Данској.

Поред делегације Министарства правде у Влади Републике Српске у студијској посјети Данској су представници Министарства правде ФБиХ, те директори КПЗ Зеница и КПЗ Тузла.

 

У прилогу можете погледати фотографије студијске посете ДанскојПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.