Sign In

Усвојен Нацрт закона о ликвидационом поступку

Објављено:

​Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас, у првом наставку Треће редовне сједнице, у Бањој Луци, Нацрт закона о ликвидационом поступку.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић је истакао да је циљ закона ефикаснији, економичнији и бржи ликвидациони поступак са што мањим трошковима, те подсјетио да је Закон о ликвидационом поступку у примјени од 2002. године, као и да од тада није мијењан нити допуњаван.

Он је навео да се овим законским рјешењем уређује ликвидациони поступак који се проводи над правним лицима пред надлежним судовима у Републици Српској.

У Нацрту закона о ликвидационом поступку уведене су одребе које  се односе на добровољну ликвидацију предузећа те скраћени добровољни ликвидациони поступак.

"Предложили смо солидан текст, а може бити побољшан сугестијама посланика. Вјерујем да ћемо веома брзо Народној скупштини Републике Српске доставити још квалитетнији приједлог овог законског рјешења", закључио је министар Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.