Sign In

Задовољавајућа безбједност у казнено-поправним заводима

Објављено:

​Помоћник министра правде у Влади Републике Српске Перо Дуњић, одржао је данас, у просторијама Казнено-поправног завода у Бањој Луци, радно-консултативни састанак са директорима свих шест казнено-поправних завода у Републици Српској.

На састанку је разговарано тренутном стању у казнено-поправним заводима Републике Српске, бројном стању и структури осуђених лица, безбједносној ситуацији, као и о раду запослених службеника у затворским управама у Бањој Луци, Источном Сарaјеву, Фочи, Бијељини, Требињу и Добоју.

Било је ријечи и о изради измјена и допуна Закона о извршењу кривичних санкција Републике Српске, те о припреми правилника којим ће се прецизно прописати начин извршења рада у јавном интересу, након чега ће се створити претпоставке за примјену ове врсте алтернативних мјера за извршење кривичних санкција.

На састанку је констатовано да је стање безбједности у свим у казнено-поправним заводима на задовољавајућем нивоу.

Такође, донесен је и закључак према којем су казнено-поправне установе задужене да, у сарадњи са надлежним  полицијским управама, прате реализацију условних отпуста у складу са Законом о извршењу кривичних санкција Републике Српске.

Учесници састанка су овом приликом обишли реконструисани дио управне зграде Казнено-поправног завода Бања Лука.

„Настојимо да пратимо европске стандарде и добру праксу  у извршењу кривичних санкција, стога и наредном периоду очекујемо почетак реконструкције и адаптације Одјељења васпитно-поправног дома, а у складу са препоруком институције Омбудсмена БиХ", најавио је помоћник министра правде у Влади Републике Српске Перо Дуњић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.