Sign In

Ускоро укидање накнаде за плаћање правосудног испита за лица са инвалидитетом

Објављено:

​Посланици Народне скупштине Републике Српске, усвојили су данас, у оквиру другог наставка 5. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске, у Бањој Луци, Нацрт закона о допуни Закона о правосудном испиту у Републици Српској.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић истакао је да је прописана допуна овог закона дио стратешког опредјељења, чији је циљ подстицање веће укључености лица са инвалидитетом у друштвене и економске активности заједнице.

"Имајући у виду комплексност положаја лица са инвалидитетом, Министарство правде је, као обрађивач Закона о правосудном испиту, препознало потребу њихове значајније заштите и подршке. Зато ће ослобађање од плаћања накнаде за полагање правосудног испита учинити ова лица конкурентнијим на тржишту рада", рекао је министар Касиповић, образлажући ово законско рјешење у Народној скупштини Републике Српске.

Посланици владајуће већине и опозиције оцијенили су да је ово законско рјешење квалитетно, јер ће значајније бити подржана лица са инвалидитетом.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.