Sign In

Утврђен Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката

Објављено:

​Влада Републике Српске утврдила је на данашњој, 181. сједници у Бањој Луци, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката у Републици Српској.

Наведени закон дио је сета закона чија рјешења је потребно измијенити да би се обезбиједио наставак реформе регистрације привредних субјеката, те  створио правни основ за спровођење поступка регистрације пословних субјеката електронским путем.

Сходно томе, одредбе овог закона усаглашене су са одредбама Закона о електронском потпису Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", бр.: 106/15), и Закона о електронском документу Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", бр.: 106/15), а на основу којих ће се издавати квалификовани електронски цертификат са пратећом смарт картицом.

На основу цертификата и картице, подносилац пријаве електронским потписом моћи ће да потврђује свој идентитет у поступку регистрације пословних субјеката.

Увођење овог сервиса представља једну од активности које се односе на увођење система електронске управе, гдје ће корисници добити електронске профиле са дигиталним сертификатима, а које ће моћи користити и за остале електронске услуге у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.