Sign In

Mинистар правде разговарао са представницима Синдиката правосуђа

Објављено:

Mинистар правде у Влади Републике Српске Aнтон Касиповић разговарао је данас, у Бањој Луци, са представницима Синдиката правосуђа Републике Српске.

На састанку је разговарано о анализи стања у правосудним институцијама у Републици Српској поводом новог вируса корона (КОВИД - 19), као и побољшању материјалног статуса запослених у правосудним институцијама.

Министар Касиповић је изразио задовољство мјерама које су предузете у казнено-поправним установама у Републици Српској а које се односе на спречавање и сузбијање новог вируса корона (КОВИД -19), нагласивши да у овим установама, до данас, нема заражених лица која се налазе на издржавању казне затвора.

На састанку је било ријечи и о потреби измјена закона којима се прописује радно-правни статус за запосене у казнено-поправним установама у Републици Српској као и Судској полицији Републике Српске те о набавци опреме за припаднике казнено - поправних установа.

Представници синдиката и ресорног министарства су изразили задовољство досадашњом сарадњом као и потребу да се она и даље настави, како би се ријешила сва питања која се односе на бољи положај запослених у институцијама правосуђа.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.