Sign In

Министар правде Српске са новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске, Антон Касиповић, разговарао је данас, у Бањој Луци, са Брусом Бертоном новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ о темама које обухватају област права и правосуђа у Републици Српској и у БиХ.

Министар Касиповић је упознао амбасадора Бертона са функционисањем и резултатима рада ресорног министарства као и правосудних институција у Републици Српској, те начинима за њихово унапређење.

Посебна пажња у разговору била је посвећена борби против корупције.

Амбасадор Бертон је дао подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ имплемeнтацији Закона о заштити лица која пријављују корупцију као и изради нове Стратегије за борбу против корупције.

На састанку је констатован уочљив ангажман Министарства правде у Влади Републике Српске у креирању законског оквира за ефикасну борбу против корупције.

Министар Касиповић је честитао амбасадору Бертону именовање на ову функцију, истакавши да је претходних година Министарство правде у Влади Републике Српске остваривало одличну сарадњу са Мисијом ОЕБС у БиХ, те изразивши наду да ће и у мандату новог амбасадора та сарадња бити настављена.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.