Sign In

Усвојене измјене и допуне Закона о судовима те Закона о прекршајима Републике Српске

Објављено:

​Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су на 22. редовној сједници, која је одржана у Бањој Луци, измјене и допуне Закона о судовима Републике Српске.

Законом о измјенама и допунама Закона о судовима Републике Српске, између осталог, оснивају  се Окружни суд у Зворнику, мјесно надлежан за подручје Основног суда у Зворнику и Основног суда у Сребреници те Окружни привредни суд у Зворнику који ће бити надлежан за подручје које покрива Окружни суд у овом граду.

Измјенама и допунама овог закона прописано је и да су у прекршајним предметима из области пореза и царина, мјесно надлежна прекршајна одјељења основних судова у Бањој Луци, Бијељини, Добоју, Требињу и Сокоцу, а којa се налазе у сједишту окружних судова у Републици Српској.

Будући да је измјенама и допунама Закона о судовима Републике Српске из 2015. године основан и Окружни суд у Приједору, било је неопходно допунити наведену одредбу Закона на начин да је и Прекршајно одјељење Основног суда у Приједору мјесно надлежно у прекршајним предметима из области пореза и царина.

Измјенама и допунама Закона о судовима Републике Српске, све одредбе закона су усклађене на начин да одговaрају стварној распоређености правосудних институција у Републици Српској.

У оквиру 22. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске посланици су усвојили и Закон о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике СрпскеПодијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.