Sign In

Министар Касиповић присуствовао министарској конференцији у Сарајеву

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске, присуствовао је другој Конференцији министара правде у БиХ, предсједника ВСТС БиХ и Правосуднe комисијe Брчко Дистрикт БиХ, која је данас, одржана у Сарајеву.

У раду конференције су учествовали и министар правде БиХ, федерални министар правде, те предсједници ВСТВ БиХ и Правосудне комисије Брчко Дистрикт БиХ.

Овом приликом донесене су препоруке и закључци које се доносе консензусом, а учесници поджали активности које се односе на успостављање партнерских односа, међусобну сaрадњу и заједнички рад институција сектора правде у БиХ.

Подсјећања ради, Конференције министара правде у БиХ успостављене су како би се осигурала координација у праћењу провођења најважнијих стратешких програма и активности које су од заједничког интереса за сектор правде у БиХ.

Одржавањем истих омогућује се усаглашено давање одговора на најважнија питања у сектору правде, размјена информација, чиме се доприноси бољем кориштењу домаћих и иностраних потенцијала.

Министарства правде у БиХ, ВСТС БиХ и Правосудна комисија  Брчко Дистрикта БиХ су се обавезали да ће подржати рад министарских конференција и њених тијела, те да ће активно учествовати у њиховом раду.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.