Sign In

Осуђена лица из КПЗ Бања Лука и Фоча представили рукотворине на сајму

Објављено:

​Осуђена лица који су на одслужењу затворских казни у казнено-поправним заводима у Фочи и Бањој Луци, представили су производе, ручне радове и услуге из области дизајна и умјетности на манифестацији под називом "Дани билећких производа и стваралаштва".

 Директор Казнено-поправног завода Фоча Синиша Голијанин рекао је да су представљени производи и услуге осуђених лица и инструктора привредно-инструкторских служби.

Према његовим ријечима, ово је прилика да у неформалној атмосфери упознају посјетиоце са стваралаштвом у оквиру привредне јединице "Дрина", јер су на штанду изложене уникатне рукотворине "креативаца", који казну затвора служе у овој установи.

"Изложене рукотворине настале су као хоби, али уједно и преокупација осуђених лица који су, умјесто да се препусте апатији, одлучили да се удруже, стварају и нешто продају", навео је Голијанин.

Он је истакао да заинтересовани за куповину могу да наруче производе који ће им бити достављени на жељену адресу.

Директор КПЗ Бања Лука Горан Селак, рекао је да су производи привредне јединице "Туњице" наишли на велику заинтересованост и позитивне реакције посјетилаца Сајма.

 "Ово је идеална прилика да подсјетимо јавност да се у КПЗ Бањалука могу наручити производи, који цијеном, квалитетом и асортиманом парирају великим произвођачима", додао је Селак.

Селак је навео да су ову прилику искористили да представе повољне молерско-фасадерске и керамичарске радове, грађевинске лимарије, црне браварије, столарске, резбарске и услуге примарне прераде дрвета.

Он је нагласио да је квалитетним радом Привредна јединица "Туњице" стекла реноме предузећа које је са својим квалитетним производима и услугама конкурентно на тржишту, те да повећава број клијента.

Према ријечима Селака, Привредна јединица "Туњице" други пут учествује као излагач својих производа на сајму, а први пут је на овој манифестацији.

Провођење обуке, стручног оспособљавања, радног ангажовања осуђених лица један је од важних сегментата успјешне реинтеграције осуђених лица након извршене казне. Обука се врши у оквиру регистрованих дјелатности, у складу са општим прописима за сваку поједину дјелатност.

Дводневна манифестација "Дани билећких производа и стваралаштва" отворена је јуче на платоу испред Универзалне спортске дворане у Билећи, а окупила је велики број билећких привредних, спортских и културних друштава.

 

 У прилогу можете погледати фотографије представљених производа на  манифестацији "Дани билећких производа и стваралаштва"Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.