Sign In

Министар Касиповић и амбасадор Фергусон о борби против корупције

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске, Антон Касиповић, разговарао је данас, у Бањој Луци, са амбасадором Велике Британије у БиХ, Едвардом Фергусоном.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелним дешавањима у Републици Српској као и у БиХ, са посебним освртом на приоритете у области правосуђа, а који су утврђени реформском агендом.

Било је ријечи о провођењу актуелне Стратегије за борбу против корупције  за период 2013. - 2017. годинa, Акционог плана којим је садржај Стратегије конкретизован дефинисaњем антикоруптивних активности и рокова за њихову примјену, те о обукама за израду планова интегритета које се врше у Републици Српској, у циљу спречавања могућности за настанак и развој коруптивног понашања.

Министар Касиповић је упознао амбасадора Фергусона са примјеном новоусвојеног Закона о заштити лица која пријављују корупцију, те истакао да је, са циљем јачања повјерења грађана у институције, ово Министарство увелико започело активности на припреми и изради нове Стратегије за борбу против корупције.

На састанку је договорено да ће амбасада Велике Британије у БиХ пружити подршку и за провођење нове Стратегије за борбу против корупције те пратећег Акционог плана, путем пројеката који ће финансирати фонд Уједињеног Краљевства за добро управљање.

„Подршка коју ће нам амбасада Велике Британије пружити је веома значајна јер пројекти из области корупције и њихово провођење имају вриједност и важни су за грађане и за Републику Српску, посебно јер супротстављање корупцији захтијева усклађене активности и власти и грађана", закључио је министар КасиповићПодијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.