Sign In

Побољшати материјални положај запослених у институцијама правосуђа

Објављено:

​Mинистар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић и предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синишa Петровић, разговарали су, данас, у Бањој Луци, о стварању услова за побољшање материјалног положаја запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској.

На састанку је било ријечи о корекцији плата, која би се могла реализовати у  2020. години, на основу политике Владе Републике Српске, успјешне сарадње и констатних преговора који су се водили између ресорног министарства и гранског синдиката.

Уз захвалност на напорима који се чине за побољшање статуса запослених у правосуђу, Синдикат правосуђа je  изнио став према којем сматрају да је неопходно кориговати плате за запослених према и то 20 одсто за неквалификоване (НК), квалификоване (КВ), и висококвалификоване (ВКВ) раднике; 15 одсто за радника са средњој стручном спремом (ССС), и вишом  стручном спремом (ВШС),  те 10  одсто за раднике са виском стручном спремом (ВСС).

Заједнички је оцијењено да треба тражити да корекција плата, у проценту који буде могућ, ступи на снагу почетком наредне године.

Влада Републике Српске ће разматрати могућности за побољшање материјалног статуса за запослене у свим областима па и у правосуђу Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.