Sign In

Представљене активности Пројекта развоја наводњавања у Поткозарју

Објављено:

 

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је одржан састанак поводом презентације идејног рјешења пројекта развоја наводњавања у Поткозарју. На презентацији су присуствовали представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске са представницима из општине Градишка. С обзиром да је воћарство доминантна грана развоја у Поткозарју своје учешће на презентацији имало је и Удружење воћара из општине Градишка. У првом дијелу активности пројекта који  се имплементира кроз учешће Јединице за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, планирано је наводњавање око 1 500 хектара обрадивих пољопривредних површина. Осамдесет пет одсто овог пројекта се финансира из кредита Свјетске банке, а 15 одсто из буџета општине.

Активности за припрему техничке документације за локалитете у Поткозарју трајаће око  6 мјесеци, а након тога ће се приступити изградњи пројектованих система за наводњавање. Планирано је да се  изградња система заврши до 31.12.2019. године.

Осим у Поткозарју, активности на пројекту развоја наводњавања у Републици Српској, спроводе се и на локалитетима у Требињу, Братунцу, Љубињу, Семберији и у Маглајанима.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.