Sign In

Помоћник министра Мирослав Бојић отворио Сајам руралног стваралаштва у Таревцима

Објављено:

​​

Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Бојић у суботу 20.јула је у насељу Таревци код Модриче, отворио Десети међународни сајам руралног стваралаштва на којем je учествовало 65 излагача из БиХ, Србије и Хрватске.
Бојић је рекао да ова манифестација већ пуну деценију успјешно обједињује пољопривреду, привреду и културно стваралаштво Модриче, Републике Српске, БиХ и земаља у окружењу.
- Сајам је међународног значаја и зато ће и убудуће имати подршку овог министарства, које је покровитељ овогодишње манифестација - рекао је Бојић.
Он је нагласио да су сајмови у Републици Српској добар начин презентације домаћих производа и у служби кампање "Kупујмо домаће", коју подржавају ресорно министарство и Влада Републике Српске.
Сајам "Таревци 2019" је дио културно-привредне манифестације "Таревачко љето", коју уз подршку општине Модрича и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Репбулике Српске већ 16 година организују Мјесна заједница Таревци и Општа пољопривредна задруга "Таревци".
Директор Опште пољопривредне задруге "Таревци" Нитхет Сулејмен рекао је да су на сајму, који се одржава на главном сеоском тргу, изложени пољопривредно-прехрамбени производи и производи ручне радиности излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Брчко дистрикта, Србије и Хрватске.
Сулејман каже да је представљена и нова сушара за воће капацитета шест тона, чија је инсталација завршена и биће пуштена у рад ове године.
Он је напоменуо да Задруга има 140 коопераната са простора Модриче и општине Вукосавље.
Отварању сајма присуствовали су и предсједник Задружног савеза Републике Српске Рајко Kулага, те замјеник начелника општине Модриче Никола Савић.
Савић је рекао да је локална управа Модриче препознала напоре повратничког бошњачког становиништва у развоју Тареваца и Опште пољопривредне задруге "Таревци", те да подржава њихов рад и организацију манифестације "Љето у Таревцима".​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.