Sign In

Обезбиједити довољне количине сировине дрвопрерађивачима

Објављено:

​​

Финалним произвођачима у дрвопрерађивачком сектору потребно је обезбиједити довољне количине сировине за прераду, прије свега онима који су извозно оријентисани, али се не смију дозволити препродаја трупаца и злоупотребе.

Ово је један од основних закључака са данашњег састанка који је са представницима дрвопрерађивача организовало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а којем су присуствовали и предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

На састанку је закључено и да се уговори о испоруци дрвних сортимената морају у потпуности поштовати, те да реализацију уговора треба пратити на мјесечном нивоу.

О томе ће Јавно предузеће шумарства „Шуме Републике Српске" обавјештавати ресорно Министарство, а Министарство ће информсати Владу Републике Српске.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић рекао је, образлажући закључке са данашњег састанка, да је потребно успоставити бољу контролу на свим нивоима, од Министарства, ЈПШ „Шуме Републике Српске", до МУП-а и инспекцијских служби, како би се спријечила препродаја трупаца и њихов извоз односно употреба у друге сврхе, осим финалне прераде.

Закључено је и да се настави са нивелацијом и усклађивањем критерија за расподјелу шумских дрвних сортимената, као и са активностима на припреми закона о дрвопрерађивачима.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.