Sign In

Пољопривредници из ЕУ представили своја искуства у производњи

Објављено:

​​​​

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је посјетила група од 15 представника пољопривредних и узгајивачких организација из земаља чланица ЕУ, који се налазе у вишедневној посјети БиХ с циљем да презентују најбоље примјере из праксе и размијене информације о пољопривреди у контексту процеса приближавања ЕУ.
Посјету представника пољопривредних удружења из ЕУ организује Генерални директорат за сусједство и преговоре о проширењу Европске комисије, а посјета има за циљ представљање најбољих примјера из праксе ЕУ и пројеката који се финансирају из средстава Инструмента за претприступну помоћ ЕУ (ИПА).
Савјетница министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске др Гордана Роквић упознала је групу пољопривредника из ЕУ са основним индикаторима пољопривредне производње у Републици Српској и основне изазове с којима се суочава пољопривредни сектор у Републици Српској.
Представници пољопривредних удружења из ЕУ су посебно подвукли значај организовања пољопривредника на тржишту, заштите пољопривредног земљишта од продаје, те подстицања младих људи да се баве пољопривредом.
Помоћник министра за ресор пољопривреде Републике Српске др Зоран Малетић изразио је задовољство што су представници Министарства могли из прве руке чути искуства пољопривредника из ЕУ.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.