Sign In

Помоћник министра Кнежевић истакао важност скупова попут Агросима

Објављено:

​​​

Помоћник министра пољопривреде Републике Српске Драган Кнежевић данас је на Јахорини на отварању "Агросима" рекао да је Министарство са задовољством прихватило покровитељство овог симпозијума јер су Српској и пољопривреди потребни научни скупови.

"На оваквим скуповима могу се учити научна достигнућа из области пољопривреде која су везана за Српску и проблеме које има, а то су континуиране климатске промјене са којима се суочавамо и које праве проблеме у пољопривредној производњи", навео је Кнежевић.

Према његовим ријечима, јако је важно пратити нове технологије, трендове и научна достигнућа, те да ће научници, који на овај симпозијум долазе из Европе и свијета, усвојити нова знања која ће омогућити добар правац за развој пољопривреде на овим просторима.

Предсједник Организационог одбора Симпозијума Весна Милић рекла је да је кроз рецензије прошло 900 радова из 82 земље, а да су теме из области производње, ратарства, воћарства, повртарства, органске пољопривреде, заштите животне средине и управљања природним ресурсима, сточарства, агроекономије и шумарства и агрошумарства.

Милићева је додала да је овај скуп посебно значајан и јер се ове године први пут организују пословни сусрети за мала и средња предузећа да би могла да успоставе контакте не само у БиХ, него и у региону и ЕУ, што би им помогло да прошире производњу.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.