Sign In

Представница Министарства пољопривреде на UNCCD Конвенцији у Индији

Објављено:

​Представница Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као фокалне институције, Светлана Лазић заједно да другим именованим представницима из Босне и Херцеговине учествује у четрнаестом засиједању земаља потписница UNCCD Конвенције, четрнаестом засиједању Комитета за науку и технологију и осамнаестом засиједању ревизије имплементације који се одржавају у периоду од 02. до 13. септембра у Њу Делхију, Индија.

На наведеном засиједању у фокусу су била разматрања тема: иницијатива за сушу, имплементација ЛДН, равноправност полова, сарадња са невладиним сектором и миграције (како из деградираних подручја, тако и на релацијама урбано-рурално). Заједнички став свих именованих делегата из Босне и Херцеговине је да је највећи дио наведених тематских цјелина од изузетног значаја за смањење деградације земљишта и имплементацију ЛДН у Републици Српској и Босни и Херцеговини.
Осим у редовим засједањима, именовани представници су узели веома активно учешће и у значајном броју догађаја, организованих од стране међународних организација и агенција.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.