Sign In

Министар Мирјанић посјетио општину Источни Дрвар

Објављено:

​Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић посјетио је данас општину Источни Дрвар и овом приликом истакао потребу да се оформи снажан дрвопрерађивачки капацитет, који би био носилац развоја те општине, али и цијелог дрварског подручја.
Мирјанић је рекао новинарима да на то треба подстаћи и дрвопрерађиваче с обзиром да Источни Дрвар и Шумско газдинство “Клековача-Потоци” располажу висококвалитетним дрвним сортиментима и сировинама.
“Циљ је да се иде даље у финализацију производње и то би дало одговор на питање како развијати ово подручје. Пољопривреда може да утиче на развој, али не може бити пресудна”, рекао је Мирјанић, који је данас посјетио Источни Дрвар и састао се са начелником те општине Милком Иванковић.
Он је открио да је на састанку разговарано о изградњи наставно-едукативног и научног центра у тој општини, који би, између осталог, био у служби едукације и унапређења струке из области шумарства.
Мирјанић је посјетио и Шумско газдинство “Клековача-Потоци”, нагласивши да је то једно од најбољих газдинстава “Шума Српске”, с обзиром да је прошлу годину завршило са 400.000 КМ добити.
Он је додао да и локално ловно подручје може бити додатни развојни импулс, те да ће се појачати активности у вези са пројектима Међународног фонда за развој пољопривреде /ИФАД/ и других како би се што више средстава усмјерило у развој ове општине.
“Већ сада ће се користити око 150.000 КМ за заштиту извора воде и водоснабдијевање и око 130.000 КМ за асфалтирање путева. Видјећемо и шта би требало урадити да се подстакне рад неколико озбиљнијих пољопривредних произвођача у области сточарства”, навео је Мирјанић.
Он је истакао да је потребно више локалне иницијативе на плану развоја.
“Влада Српске ће наћи средства да подржи сваку добру иницијативу која ће донијети бољи живот локалном становништу”, поручио је Мирјанић.
Начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић рекла је да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде даје велику подршку развоју ове локалне заједнице, те да је са ресорним министром Мирјанићем, између осталог, разговарала о развоју пољопривредне производње у општини.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.