Sign In

Министар Мирјанић отворио сајам у Козарској Дубици

Објављено:

​Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић отворио је данас у Козарској Дубици Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма "Козарска Дубица 2018", на којем учествује више од 100 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ  и Србије.
"Ово је добра привредна манифестација са знатним бројем излагача, којих има више од 100 из различитих области - пољопривреде, туризма, прехрамбене индустрије, хемијске индустрије и других", рекао је Мирјанић.
Он је додао да Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма "нараста и по структури излагача и по обиму".
"Значајно је то што се управо сучељавају сви излагачи из различитих области и успостављају пословне односе и контакте, размјењују искуства око примјене нових технологија и техника у производњи, а биће одржана и предавања и расправе на теме које могу унаприједити сајамске садржаје", додао је Мирјанић.
Он је нагласио да је веома важно да сајамске манифестације овакве врсте постану мјесто гдје се привредници договарају и успостављају пословне односе, те се представљају јавности.
"То је суштина сајмске манифестације као тржишне институције", рекао је Мирјанић и додао да сајам у Козарској Дубици показује да је привреда у Српској у замаху.
Према његовим ријечима, види се да мјере које Влада већ годинама предузима, стварајући амбијент за привређивање, дају ефекта.
"Оне ће у наредном периоду давати и још веће ефекте, када се почну примјењивати и додатне мјере које Влада намјерава да предузима када је ријеч о јачању привреде", најавио је Мирјанић.
Он је закључио да јачати привреду значи у правом смислу ријечи јачати Републуку Српску, њену самосталност и самобитност.
Начелник општине Козарска Дубица Раданко Рељић истакао је да је ово велики дан за пословну заједницу у овој општини.
"Надам се да ће овај догађај допринијети да се успоставе нови пословни контакти, а с циљем да се отворе нова радна мјеста", додао је Рељић.
Он је подсјетио да општина Козарска Дубица свим излагачима нуди прилику коју немају други градови - пословну зону у којој инвеститорима даје многе погодности.
"Већ имамо инвеститоре који су дошли из иностранства, овдје раде и запошљавају", нагласио је Рељић и додао да ће општина Козарска Дубица и у будућности настојати да организује овакве сајамске манифестације, уз подршку Владе Републике Српксе и ресорних министарстава.
Предсједник организационог одбора осмог Регионалног сајма привреде, пољопривреде и туризма Родољуб Топић изјавио је да је Козарска Дубица доказала да има шта да покаже са становишта својих привредних друштава, пољопривредних произвођача и туристичке понуде.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.