Sign In

Потписани уговори између ЈПШ "Шуме РС" и дрвопрерађивача

Објављено:

​Премијер Републике Српске Радован Вишковић поручио је да је намјера Владе да ријеши све девијације које су биле примијећене у шумарству у протеклом периоду, јер у дрвопрерађивачима препознаје стратешке партнере за повећање запослености, раста плата и стандарда.
Он је, присуствујући потписивању годишњих уговора између Јавног предузећа шумарства "Шуме Републике Српске" и дрвопрерађивача, рекао да су финални прерађивачи опредијељени за извоз, чиме подижу покривеност увоза извозом, што је основни приоритет Владе, те позвао дрвопрерађиваче да буду партнери.
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Борис Пашалић рекао је да је Министарство тражило од "Шума Српске" да се уговара количина сортимената која је предвиђена планом сјече.
"У наредној години имамо два милиона и 50.000 метара кубних планиране сјече. Ранијих година смо имали проблема које ћемо отклонити у наредном периоду", рекао је министар Пашалић.
Према његовим ријечима, Влада Српске ће у наредном периоду посветити посебну пажњу шумарству, те ће се актуелизовати прича о спречавању извоза трупаца из БиХ да би остали на располагању домаћим привредницима који иду ка вишим етапама финализације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.