Sign In

Министар Пашалић учесник Источног економског конгреса у Пољској

Објављено:

​​​Министар пољопривреде, шумарства и воодпривреде Републике Српске Борис Пашалић, у говору пред учесницима Источног економског конгреса, који се одржава данас у Бјалистоку у Пољској, рекао је како Република Српска жели слиједити примјер Пољске, која је од земље у транзицији постала једна од најуспјешнијих економија ЕУ.

Он је поздравио учеснике Конгреса у име Владе Републике Српске и ресорног Министарства и представио потенцијале Републике Српске у пољопривредном и прехрамбеном сектору, те позвао инвеститоре из ЕУ да посјете Републику Српску и увјере се у погодности које она нуди потенцијалним улагачима.
Министар Пашалић ће у наставку рада Конгреса, у билатералним сусретима, представити и потенцијале Републике Српске у дрвној и металској индустрији.
Након завршетка пленарне сесије Конгреса, министар Пашалић ће у име Владе и ресорног Министарства потписати споразум о сарадњи између војводства Подласке и Републике Српске.
Министар Пашалић, у наставку посјете, сутра ће у Бјалистоку посјетити и компанију „Пронар“, а са представницима ове компаније биће ријечи о могућностима сарадње и инвестирања у Републику Српску.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.